2024-03-26 05:30Pressmeddelande

MHRF firar – och mekar – i påsk på Elmia

Motorhistoriska Riksförbundets monter i hall C var i fjol välbesökt.En orörd Volvo 740 GL väckte stort intresse bland såväl yngre som äldre besökare i Motorhistoriska Riksförbundets monter i hall C.

Nordens största motorshow – Custom Motor Show – intar traditionsenligt Elmiamässan i påsk. Precis som tidigare år är C-hallen vikt åt det rullande kulturarvet och i år blir det ännu större fokus på Restoration Show innebärandes ännu fler fordon det mekas på, i stort och i smått, live under påskhelgen.

I år tar Motorhistoriska Riksförbundet en tydligare roll i hall C med ett utvecklat samarbete kring Restoration Show med Verktygsboden samt tidningarna Nostalgia Magazine, Klassiker och Wheels Magazine.
 – Vi vill visa att hobbyn handlar lika mycket om hantverket som de sociala aktiviteterna, säger Karl Ask, verksamhetschef på MHRF. Allra bäst blir det ju så klart när dessa sammanfaller, som nu i Jönköping i påsk!

MHRF lever förstås som de lär. Representanter från såväl styrelse och kansli kommer att meka med sina egna fordon under Restoration Show.

– Själv har jag en Ford 1939 som bland annat behöver en översyn av bromsarna, säger MHRFs verksamhetschef som välkomnar att besökarna är med och skruvar. Hälsa gärna på oss och prata fordonshistoria eller hur EU-kommissionens förslag gällande ELV riskerar att påverka rörelsens framtid! Eller bara kom och sparka däck.

Har du med dig egna hjul till Elmia har du möjlighet att ansöka om den förmånliga MHRF-försäkringen till ditt entusiastfordon och få en försäkringsbesiktning på plats under hela påskhelgen.

– Till skillnad mot att andra entusiastförsäkringar är vår inte vinstdrivande, förklarar Karl Ask. Utöver att den egna plånboken gynnas går överskottet tillbaka till rörelsen och MHRFs arbete som sammanfattas: För gårdagens fordon på morgondagens vägar.

MHRF hittar du i hall C, monter C04:21.

Detta händer i hall C

Från långfredagen till annandag påsk tas aktuella ämnen upp såsom ELV-direktivet och nyttan av att vara rätt försäkrad. Profiler inom hobbyn intervjuas och fordonsklubbar visar upp sig. Dessutom blir det klubbquiz och tävlingar utöver en massa mek med allsköns verktyg!

Motorhistoriska Riksförbundet är en del av Transporthistoriskt Nätverk som också finns på plats i C-hallen. I deras monter kommer det att mekas veteranflyg och helikopter.

Om Custom Motor Show

Sedan början av 1980-talet ägs och drivs evenemanget av förlaget Fabas. Sedan dess har fordonshobbyn haft sitt årliga påskfirande på Elmia, ett firande som i fjol hade över 90 000 besökare!

Biljettköp och information

Läs mer på Custom Motor Shows webbplats: www.custommotorshow.seOm Motorhistoriska Riksförbundet

För gårdagens fordon på morgondagens vägar. Motorhistoriska Riksförbundet företräder den fordonshistoriska rörelsen i Sverige och arbetar med bevakning av politiska frågor, kontakter med myndigheter och organisationer samt rådgivning och information. MHRF engagerar över 100 000 medlemmar i 200 klubbar för målet att vårt fordonshistoriska kulturarv kan användas, bevaras och utvecklas.


Kontaktpersoner

Malin Erlfeldt
Presskontakt/Sakkunnig inom kulturarvsfrågor MHRF
Malin Erlfeldt