2020-09-01 12:42Pressmeddelande

Unik enkät riktad till alla ägare av historiska fordon världen över

När du svarat på FIVAs enkät kommer du att få möjlighet att delta i utlottningen av fem FIVA-klockor. Klockan, med en diameter på 42 mm är ett klassiskt kvartsur tillverkat i Schweiz med datum, kronograf-funktion och läderarmband.När du svarat på FIVAs enkät kommer du att få möjlighet att delta i utlottningen av fem FIVA-klockor. Klockan, med en diameter på 42 mm är ett klassiskt kvartsur tillverkat i Schweiz med datum, kronograf-funktion och läderarmband.

FIVA, världsorganisation för den fordonshistoriska rörelsen, genomför under hösten en enkät riktad till alla ägare av historiska fordon världen över. Deltagarna gör inte bara en insats för rörelsen, utan har även möjlighet att vinna en fin klocka.

– Det är viktigt att så många ägare av historiska fordon som möjligt deltar i FIVAs internationella undersökning för att skapa en bra bild av fordonsägarnas synpunkter och hur de använder sina historiska fordon, sammanfattar Motorhistoriska Riksförbundets förbundsordförande Kurt Sjöberg.

Enkätundersökningen från FIVA, världsorganisation för den fordonshistoriska rörelsen, riktar sig till både ägare och entusiaster av historiska fordon (oldtimers 30 år eller äldre) och yngre fordon (youngtimers mellan 20 och 30 år). Den genomförs över hela världen på 15 språk genom FIVAs nationella medlemsorganisationer, däribland MHRF för Sverige, och vänder sig till enskilda entusiaster och organisationer som företräder de historiska fordonsägarnas och entusiasternas intressen. En liknande undersökning genomfördes 2014 och den nya undersökningen är därför av stort intresse för att kunna göra en uppföljning av utvecklingen.


Mer om FIVA-enkäten finns att läsa här: mhrf.se/fiva_enkat_2020. Att besvara enkäten tar högst en kvart beroende på hur många fordonman äger.
– Gör det nu så du inte missar chansen att vinna en FIVA-klocka! uppmanar Kurt Sjöberg alla ägare av fordon äldre än 20 år.Om Motorhistoriska Riksförbundet

För gårdagens fordon på morgondagens vägar. Motorhistoriska Riksförbundet företräder den fordonshistoriska rörelsen i Sverige och arbetar med bevakning av politiska frågor, kontakter med myndigheter och organisationer samt rådgivning och information. MHRF engagerar över 100 000 medlemmar i 200 klubbar för målet att vårt fordonshistoriska kulturarv kan användas, bevaras och utvecklas.


Kontaktpersoner

Malin Erlfeldt
Presskontakt/Sakkunnig inom kulturarvsfrågor MHRF
Malin Erlfeldt